• BIST 108.489
  • Altın 151,139
  • Dolar 3,6704
  • Euro 4,3242
  • Trabzon 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 8 °C
  • Trabzonsporlu futbolcu için İspanyol kulübüyle görüşüyorlar
  • Trabzonspor’da ilginç tesadüf!
  • Onazi'den Yanal'a gönderme...
  • Trabzonsporlu futbolcu için İspanyol kulübüyle görüşüyorlar
  • Trabzonspor’da ilginç tesadüf!
  • Onazi'den Yanal'a gönderme...

Balık pulundaki şifa!

Balık pulundaki şifa!
İşte detaylar…

 Türkiye'de balığın pulunun hiç kullanılmadığını söyleyen Japon bilim adamı, birçok hastalığın şifasının burada olduğunu belirtti.

Türkiye'de kar yağışının etkisini arttırmasıyla, balığın kulağına kaçan kar suyu, balığın da en lezzetli olduğu dönemin habercisi oluyor. Ancak Türkiye'de balığın lezzeti ne kadar artsa da, balık tüketimi istenilen düzeyde değil. Balıkçılıkla ilgili dünyanın konuştuğu araştırmalara imza atan ünlü Japon bilim adamı Kohei Kihara da, Türkiye'deki balık tüketimiyle ilgili rakamlar karşısında şaşkın. Türkiye'nin balık tüketiminde durumun pek parlak olmadığını söyleyen Japon bilim adamı, "Dünya ortalamalarında kişi başı 1 yılda 16 kilo yeniliyor. Türkiye'de bir yılda kişi başı ne kadar balık tüketiliyor biliyor musunuz? Türkiye'de bu oran yarı yarıya düşüyor; yani 8 kilo yeniyor." dedi.

"JAPONLAR YILDA 60 KİLO BALIK YİYOR"

Sabah'ın yaptığı habere göre Türkiye'de kırmızı et alışkanlığının, balığın önüne geçtiğini belirten Kohei Kihara, bunun büyük bir eksiklik olduğunu söyledi. "Balık insan için eşsiz bir gıdadır." diyen Kihara, "Biz Japonlar ortalama 60 kilo balık yiyoruz, bu da haftalık yaklaşık 1 kiloya tekabül ediyor. Balıkta omega 3 var. Balığın yağıdır bu." dedi.

BALIĞIN PULU ŞİFA KAYNAĞI

Japonların balığın her şeyini tükettiğini söyleyen Japon bilim adamı, "Türkiye'de balığın pulu kullanılmıyor. Pul çok değerlidir. Kalsiyum ve fosfat içerir. Eklemlere iyi gelir. Pulu toz haline getirip tablet yapıyor ve su ile karıştırarak içiyoruz. Yaşlı insanların eklem ağrıları için bulunmaz bir ilaç bu. Ayrıca kadınların yüzünü de yumuşak tuttuğunu eklemeliyim." dedi.

Kohei Kihara, 1971-1973 yılları arasında Beykoz'daki Su Ürünleri Meslek Lİsesi'nin kuruluşunda çok önemli katkılar sundu. Kihara, Türkiye-Japonya işbirliğiyle kurulan okulda uzman olarak gelen 4 Japon eğitimciden biri.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Canan Karatay'dan korkutan uyarı!17 Ekim 2017 Salı 09:48
  • Grip ölümcül seyredebilir!16 Ekim 2017 Pazartesi 10:20
  • Kendisi 41 ama vücudu 9 yaşında15 Ekim 2017 Pazar 16:58
  • Safra kesesinden 710 taş çıktı13 Ekim 2017 Cuma 15:10
  • Sonbahar enfeksiyonlarına dikkat13 Ekim 2017 Cuma 11:21
  • 2 liraya şifa deposu13 Ekim 2017 Cuma 10:11
  • 294 öğrenci zehirlendi!12 Ekim 2017 Perşembe 21:47
  • Meme kanseri riskini artırıyor12 Ekim 2017 Perşembe 15:55
  • Göz altı morluklarına dikkat!11 Ekim 2017 Çarşamba 10:51
  • Antibiyotik kullanımında dünya birincisiyiz!09 Ekim 2017 Pazartesi 09:24
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Trabzon Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.