• BIST 106.991
  • Altın 151,481
  • Dolar 3,6762
  • Euro 4,3196
  • Trabzon 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 2 °C
  • Trabzonspor kurmayları Çalımbay’ın önüne Eto’o dosyasını koydu
  • Rıza Çalımbay trabzonhaber'e konuştu!
  • İşte Ak Parti’nin incelemeye aldığı belediyeler!
  • Trabzonspor kurmayları Çalımbay’ın önüne Eto’o dosyasını koydu
  • Rıza Çalımbay trabzonhaber'e konuştu!
  • İşte Ak Parti’nin incelemeye aldığı belediyeler!

Böğürtlenin eczaneden farkı yok!

Böğürtlenin eczaneden farkı yok!
İşte mucizevi faydaları...

Bu meyve adeta bir mucize... Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karadeniz, kansere karşı böğürtlen tüketilmesinin faydalı olacağını belirterek, "Yapılan araştırmalar böğürtlenin kanser ve tümör hücrelerinin büyümesini engellediğini ortaya koymuştur" dedi.

KANSERİ ÖNLÜYOR

Böğürtlende 'ellagic asit' bulunduğunu, yapılan araştırmaların bu asidin kanser ve tümör hücrelerinin büyümesini engellediğini ortaya koyduğunu anlatan Prof. Dr. Karadeniz, "Laboratuar ortamlarında yapılan çalışmalarda, kanserin başlangıcını ellagic asidin engellediği görülmüştür. İçeriğinde bol miktarda ellagic asit bulunan böğürtlen, bu nedenle kansere karşı birebir yararlıdır. Kanser ve tümör hücrelerinin büyümesini engellediği araştırmalarla ortaya konulan böğürtlenin kansere karşı tüketilmesi faydalı olacaktır" diye konuştu.

YARAYA MERHEM

Prof. Dr. Karadeniz, böğürtlenin kanser ve tümörlerin yanı sıra vücudun çeşitli yerlerinde meydana gelen şişliklere, ağrılara, yüksek tansiyona, şekere, göğüs ve solunum yolu hastalıklarına da iyi geldiğine işaret ederek, "Böğürtlen yaralara sürülürse yaranın iyileşmesini hızlandırır. Kabızlığa iyi gelir, insanları tok tuttuğu için diyet listesinde yer alır. Böğürtlenin yaprakları kaynatılıp içilirse diş ve diş etlerine, kökleri kaynatılıp içilirse de böbreklerdeki taşların düşmesine yardımcı olur" şeklinde konuştu.

Karadeniz, organik asitler, mineraller ve vitaminler yönünden zengin olan böğürtlenin tüketiminin yaygınlaşmasının üretimin de yaygınlaşmasına yol açacağını kaydederek, özellikle Ordu'da yılda 4 ton böğürtlen üretilmesine, üreticilerin pazar sıkıntısı yaşamamalarına rağmen pek çok insanın böğürtlenin bir şifa kaynağı olduğunu bilmediğini vurguladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 294 öğrenci zehirlendi!12 Ekim 2017 Perşembe 21:47
  • Meme kanseri riskini artırıyor12 Ekim 2017 Perşembe 15:55
  • Göz altı morluklarına dikkat!11 Ekim 2017 Çarşamba 10:51
  • Antibiyotik kullanımında dünya birincisiyiz!09 Ekim 2017 Pazartesi 09:24
  • Mevsim geçişlerinde salgın hastalıklara dikkat08 Ekim 2017 Pazar 14:25
  • Canan Karatay'dan kurtlu elma tavsiyesi...08 Ekim 2017 Pazar 14:24
  • Sistit’i ihmal etmeyin06 Ekim 2017 Cuma 12:25
  • Göz sağlığında bu yanlışlara dikkat!05 Ekim 2017 Perşembe 11:57
  • Bu ameliyat Türkiye'de ilk, dünyada 3. oldu04 Ekim 2017 Çarşamba 15:13
  • Kış geliyor, rağbet arttı!04 Ekim 2017 Çarşamba 10:32
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Trabzon Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.