• BIST 106.711
  • Altın 143,532
  • Dolar 3,5567
  • Euro 4,1387
  • Trabzon 25 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 23 °C

BU KADARINA PES!

BU KADARINA PES!
Türkiye Ziraatçiler Derneği’nin gıda sahtekarlığı araştırmasından çıkan sonuçlar şok etti...

Türkiye Ziraatçiler Derneği’nin gıda sahtekarlığı araştırmasından çıkan sonuçlar şok etti. Hileli gıdalarla ilgili 51 yöntem tespit edildi. Sucuklarda eşşek eti, çikolatada hayvan yemi, tatlılara fıstık yerine bezelye,tulum peynirine nişasta...

Türkiye Ziraatçiler Derneği’nin (TZD), ‘gıda sahtekarlığı’ araştırmasından şok sonuçlar çıktı. TZD, tüm Türkiye’de yaptıkları bir aylık bir çalışma sonucu hileli gıdalarla ilgili 51 yöntem tespit etti. Dernek Başkanı İbrahim Yetkin, gıda üretimi yapan kayıtlı ve denetlenen 21 bin 600 firma içinden ancak 9 bin 100’ünün olumlu rapor aldığını belirterek, hileli gıda imalatının ve satışının artık bir sektör haline geldiğini ileri sürdü. Sahte ürün pazarının 6 milyar dolara yaklaştığını söyleyen Yetkin, hileli gıdada da inanılmaz bir tablo ile karşılaştıklarını söyledi.

SUCUKLARA EŞEK ETİ

Hileli gıdalarla ilgili tespit ettikleri 51 yönteme dair örnekler veren Yetkin, şunları söyledi: “Kıymalı pideye domuz kıyması karıştırılıyor. Kuru üzümler kurutulmadan önce mazota bulanarak haşerelere karşı önlem alınıyor. Eski dönerlerin üzerine yeniden et konularak satılıyor. Yağ ve kemik külünden lahmacun yapılıyor. Kaçak çaylar domuz kanıyla renklendiriliyor. Yüzde 100 dana eti diye satılan sucuklarda at ve eşek eti kanatlı eti kullanılıyor. Sucuk salam imalatında kullanılan sarımsak kireç suyuyla soyuluyor. Tereyağına bitkisel yağ katılıyor. Yoğurta bitkisel yağ ve jelatin katılıyor.

ÇİKOLATAYA HAYVAN YEMİ

“Yağlı tulum peynirine nişasta katılıyor. Şekerlemelerin içine domuz jelatini katılıyor. Küp şekeri kalıp haline getirmek için mumsu maddeler kullanılıyor. Çikolataya hayvan yemi katılıyor. Tatlılara antep fıstığı yerine bezelye katılıyor. Küf tutmuş ve bayatlamış peynirler, eritilerek eritme peynir olarak piyasaya sürülüyor. Tatlılarda Antep fıstığı yerine bezelye ve yeşile boyanmış yer fıstığı kullanılıyor. İncirler hidrojen peroksitle ağartılıyor. Bozuk, ezik ve kurtlu incirlerden incir lokumu gibi ürünler yapılıyor.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Kapuz, Akdeniz sahillerini aratmadı23 Temmuz 2017 Pazar 16:09
  • Burnundaki piercing sınavdan ediyordu23 Temmuz 2017 Pazar 13:00
  • Cuma namazında istiklal marşı okudular22 Temmuz 2017 Cumartesi 15:03
  • Deprem sonrası UFO paniği21 Temmuz 2017 Cuma 12:45
  • Yurtta hava durumu21 Temmuz 2017 Cuma 10:20
  • Denizde yer kalmadı!20 Temmuz 2017 Perşembe 15:35
  • Bu da ‘içilebilir baklava’19 Temmuz 2017 Çarşamba 10:38
  • Son 32 yılın en yoğun yağışının barajlara etkisi19 Temmuz 2017 Çarşamba 10:29
  • İnanılmaz ama yumurta büyüklüğünde yağdı18 Temmuz 2017 Salı 19:07
  • İstanbul’da domuz sürüsü şehre indi18 Temmuz 2017 Salı 17:48
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Trabzon Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.