• BIST 105.515
  • Altın 161,176
  • Dolar 3,8814
  • Euro 4,5617
  • Trabzon 23 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • Trabzonspor'a gün doğdu!
  • Şifre o üçlü!
  • Pereira'ya rağmen kazandık!
  • Trabzonspor'a gün doğdu!
  • Şifre o üçlü!
  • Pereira'ya rağmen kazandık!

BU KADARINA PES!

BU KADARINA PES!
Türkiye Ziraatçiler Derneği’nin gıda sahtekarlığı araştırmasından çıkan sonuçlar şok etti...

Türkiye Ziraatçiler Derneği’nin gıda sahtekarlığı araştırmasından çıkan sonuçlar şok etti. Hileli gıdalarla ilgili 51 yöntem tespit edildi. Sucuklarda eşşek eti, çikolatada hayvan yemi, tatlılara fıstık yerine bezelye,tulum peynirine nişasta...

Türkiye Ziraatçiler Derneği’nin (TZD), ‘gıda sahtekarlığı’ araştırmasından şok sonuçlar çıktı. TZD, tüm Türkiye’de yaptıkları bir aylık bir çalışma sonucu hileli gıdalarla ilgili 51 yöntem tespit etti. Dernek Başkanı İbrahim Yetkin, gıda üretimi yapan kayıtlı ve denetlenen 21 bin 600 firma içinden ancak 9 bin 100’ünün olumlu rapor aldığını belirterek, hileli gıda imalatının ve satışının artık bir sektör haline geldiğini ileri sürdü. Sahte ürün pazarının 6 milyar dolara yaklaştığını söyleyen Yetkin, hileli gıdada da inanılmaz bir tablo ile karşılaştıklarını söyledi.

SUCUKLARA EŞEK ETİ

Hileli gıdalarla ilgili tespit ettikleri 51 yönteme dair örnekler veren Yetkin, şunları söyledi: “Kıymalı pideye domuz kıyması karıştırılıyor. Kuru üzümler kurutulmadan önce mazota bulanarak haşerelere karşı önlem alınıyor. Eski dönerlerin üzerine yeniden et konularak satılıyor. Yağ ve kemik külünden lahmacun yapılıyor. Kaçak çaylar domuz kanıyla renklendiriliyor. Yüzde 100 dana eti diye satılan sucuklarda at ve eşek eti kanatlı eti kullanılıyor. Sucuk salam imalatında kullanılan sarımsak kireç suyuyla soyuluyor. Tereyağına bitkisel yağ katılıyor. Yoğurta bitkisel yağ ve jelatin katılıyor.

ÇİKOLATAYA HAYVAN YEMİ

“Yağlı tulum peynirine nişasta katılıyor. Şekerlemelerin içine domuz jelatini katılıyor. Küp şekeri kalıp haline getirmek için mumsu maddeler kullanılıyor. Çikolataya hayvan yemi katılıyor. Tatlılara antep fıstığı yerine bezelye katılıyor. Küf tutmuş ve bayatlamış peynirler, eritilerek eritme peynir olarak piyasaya sürülüyor. Tatlılarda Antep fıstığı yerine bezelye ve yeşile boyanmış yer fıstığı kullanılıyor. İncirler hidrojen peroksitle ağartılıyor. Bozuk, ezik ve kurtlu incirlerden incir lokumu gibi ürünler yapılıyor.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Tır gelin arabası oldu05 Kasım 2017 Pazar 13:52
  • Muşmula, şeftali ve kızılcığın da turşusunu kuruyorlar04 Kasım 2017 Cumartesi 14:22
  • Süper dede Guinness’e aday04 Kasım 2017 Cumartesi 12:47
  • Balıklıgöl'de yüzük operasyonu03 Kasım 2017 Cuma 22:57
  • Tarihinde bir ilk!02 Kasım 2017 Perşembe 22:23
  • Hakan Altun gözyaşlarını tutamadı02 Kasım 2017 Perşembe 15:27
  • Bu mantar toprakta üretilmiyor02 Kasım 2017 Perşembe 10:56
  • Ünlü Youtuber intihar etti!01 Kasım 2017 Çarşamba 18:15
  • İlk kez Türkiye'de üretildi!01 Kasım 2017 Çarşamba 15:46
  • Ünlü sunucunun acı günü!31 Ekim 2017 Salı 20:14
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Trabzon Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.