• BIST 100.618
  • Altın 141,206
  • Dolar 3,5120
  • Euro 3,9960
  • Trabzon 24 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 25 °C

BU KADARINA PES!

BU KADARINA PES!
Türkiye Ziraatçiler Derneği’nin gıda sahtekarlığı araştırmasından çıkan sonuçlar şok etti...

Türkiye Ziraatçiler Derneği’nin gıda sahtekarlığı araştırmasından çıkan sonuçlar şok etti. Hileli gıdalarla ilgili 51 yöntem tespit edildi. Sucuklarda eşşek eti, çikolatada hayvan yemi, tatlılara fıstık yerine bezelye,tulum peynirine nişasta...

Türkiye Ziraatçiler Derneği’nin (TZD), ‘gıda sahtekarlığı’ araştırmasından şok sonuçlar çıktı. TZD, tüm Türkiye’de yaptıkları bir aylık bir çalışma sonucu hileli gıdalarla ilgili 51 yöntem tespit etti. Dernek Başkanı İbrahim Yetkin, gıda üretimi yapan kayıtlı ve denetlenen 21 bin 600 firma içinden ancak 9 bin 100’ünün olumlu rapor aldığını belirterek, hileli gıda imalatının ve satışının artık bir sektör haline geldiğini ileri sürdü. Sahte ürün pazarının 6 milyar dolara yaklaştığını söyleyen Yetkin, hileli gıdada da inanılmaz bir tablo ile karşılaştıklarını söyledi.

SUCUKLARA EŞEK ETİ

Hileli gıdalarla ilgili tespit ettikleri 51 yönteme dair örnekler veren Yetkin, şunları söyledi: “Kıymalı pideye domuz kıyması karıştırılıyor. Kuru üzümler kurutulmadan önce mazota bulanarak haşerelere karşı önlem alınıyor. Eski dönerlerin üzerine yeniden et konularak satılıyor. Yağ ve kemik külünden lahmacun yapılıyor. Kaçak çaylar domuz kanıyla renklendiriliyor. Yüzde 100 dana eti diye satılan sucuklarda at ve eşek eti kanatlı eti kullanılıyor. Sucuk salam imalatında kullanılan sarımsak kireç suyuyla soyuluyor. Tereyağına bitkisel yağ katılıyor. Yoğurta bitkisel yağ ve jelatin katılıyor.

ÇİKOLATAYA HAYVAN YEMİ

“Yağlı tulum peynirine nişasta katılıyor. Şekerlemelerin içine domuz jelatini katılıyor. Küp şekeri kalıp haline getirmek için mumsu maddeler kullanılıyor. Çikolataya hayvan yemi katılıyor. Tatlılara antep fıstığı yerine bezelye katılıyor. Küf tutmuş ve bayatlamış peynirler, eritilerek eritme peynir olarak piyasaya sürülüyor. Tatlılarda Antep fıstığı yerine bezelye ve yeşile boyanmış yer fıstığı kullanılıyor. İncirler hidrojen peroksitle ağartılıyor. Bozuk, ezik ve kurtlu incirlerden incir lokumu gibi ürünler yapılıyor.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bahçede bulduğu kargaları elleriyle besliyor26 Haziran 2017 Pazartesi 17:09
  • Yumurtanın içinden yumurta çıktı!26 Haziran 2017 Pazartesi 12:15
  • Haziran ayında karla mücadele çalışması25 Haziran 2017 Pazar 12:35
  • Fitre ne kadar? Bugün verilebilir mi?25 Haziran 2017 Pazar 10:23
  • Yurtta hava durumu25 Haziran 2017 Pazar 09:46
  • Yurtta hava durumu24 Haziran 2017 Cumartesi 10:37
  • Otomobil domuza böyle çarptı23 Haziran 2017 Cuma 21:31
  • Bu hareketi ortalığı birbirine kattı23 Haziran 2017 Cuma 21:29
  • Yurtta hava durumu23 Haziran 2017 Cuma 10:13
  • Evsiz adama eşek şakası!22 Haziran 2017 Perşembe 17:52
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Trabzon Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.