• BIST 99.639
  • Altın 141,708
  • Dolar 3,5028
  • Euro 3,9236
  • Trabzon 20 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 15 °C

Fırında patlıcan

Fırında patlıcan
Enfes görünüyor…

 Fırında patlıcan yapmak için işte malzemeler ve tarif...

MALZEMELER

2 adet patlıcan

16 adet kiraz domates

2 adet taze soğan

1 adet acı biber (arnavutbiberi)

Kuru kekik

Fesleğen

Sızma zeytinyağı

Tuz

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları boyuna ikiye kesip bıçakla iç kısmına kesikler atın. Patlıcanları zeytinyağı ve kuru kekikle tatlandırıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dk. pişirin. Taze soğan ve arnavutbiberini jülyen doğrayıp zeytinyağıyla soteleyin. İkiye kesilmiş kiraz domatesleri ekleyip yüksek ateşte 1 dakika soteleyin. Ocaktan aldıktan sonra ince doğranmış fesleğen ve bir tutam tuz ile tatlandırın. Patlıcanların üzerine domatesli sosu paylaştırıp servis yapın.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yurtta hava durumu23 Haziran 2017 Cuma 10:13
  • Evsiz adama eşek şakası!22 Haziran 2017 Perşembe 17:52
  • FETÖ'yü deşifre eden Saral'ın acı günü22 Haziran 2017 Perşembe 13:15
  • Bayramda beslenmeye dikkat !22 Haziran 2017 Perşembe 11:58
  • Yurtta hava durumu22 Haziran 2017 Perşembe 10:10
  • Davullu klarnetli sahur halayı21 Haziran 2017 Çarşamba 18:31
  • Kule pilota araç plakası sordu21 Haziran 2017 Çarşamba 18:28
  • Kadir Gecesi Duası!21 Haziran 2017 Çarşamba 12:57
  • İnternetten alışverişte yeni dönem!21 Haziran 2017 Çarşamba 10:29
  • Gökyüzünde şaşırtan olay!20 Haziran 2017 Salı 21:52
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Trabzon Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.