KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Trabzon’da ziyaretlerde bulundu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Trabzon’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ortahisar Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ve yönetimi ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Tatar’a ziyaretinde Vali Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, KKTC Trabzon Başkonsolosu Erek Çağatay, İl Protokolü ve diğer ilgililer eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Trabzon’da olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bizlere göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bağımsız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Anadolu’ya baktığımızda sevgi ve muhabbeti görüyorum.

Çünkü bizim yüreğimiz bir, gönlümüz bir. Hep birlikte yürekli bir mücadele ortaya koyuyoruz. Merhum Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş’ı rahmetle anıyorum. Onun mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu serginin düzenlenmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Tatar, ziyaretleri kapsamında Ortahisar’da Kıbrıs gazileri ile bir araya geldi.

Barış Harekâtı’nda görev alan gazileri şükranla, şehitleri rahmetle andığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Tatar, harekâtın üzerinden 50 yıl geçtiğini ancak bugün gazilere baktığında, aynı duygularla tek yürek içinde Kıbrıs’ta Türklük mücadelesini vermeye, devleti geliştirmeye devam ettiklerini söyledi.

Trabzon Üniversitesi’nde gençlerle buluşan Tatar, KKTC’nin Türk Dünyası İçerisindeki Stratejik Önemi ve Fahri Doktora Tevdi Töreni’ne de katıldı.

Tatar, Trabzon programının ardından kentten ayrıldı.