• BIST 97.533
  • Altın 145,781
  • Dolar 3,5801
  • Euro 4,0019
  • Trabzon 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 11 °C

Hangisi neye iyi geliyor?

Hangisi neye iyi geliyor?
Yedikçe yiyesiniz gelecek…

 Sağlıklı yaşamın sembolü meyvelerin kurusu da hastalıklara geçit vermiyor. Sağlığa yararlı posalı bölümün kurutulmuş meyvelerde daha yoğun olduğunu belirten uzmanlar, bu gıdaların mutlaka beslenme programına eklenmesi gerektiğini belirtiyor. İşte kanserden tansiyona, kansızlıktan göz yorgunluğuna kadar iyi gelen kuru meyvelerin faydaları.

Kuru Kayısı

Sindirim sorunlarına iyi gelir. Stresi ve kansızlığı önler. İçerdiği A vitamini cilt bozukluklarının tedavisinde de son derece etkilidir. Günde 5 kuru kayısı yemekte içerisindeki potasyum sayesinde kalp kaslarının ve sinirlerinin gelişimi için önemlidir.

Kuru Üzüm

İyi bir enerji kaynağıdır. Balgam söktürücü etkisiyle solunum hastalarına tavsiye edilir. Günde 10 tane yendiğinde tansiyonu düşürmede etkilidir. Bu yönüyle iltihaplara karşı da bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kuru Elma

Özellikle yoğurtla yendiğinde zehirli ishal türleri üzerinde çok güçlü bir etkisi vardır. Yine lifli özelliği sayesinde tok tutar. Gözlerinizi yoracak bir işte çalışıyorsanız her gün bir avuç kuru elma yemek iyi gelir.

Kuru Hurma

Antioksidan içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirir ve kansere karşı koruyucu etki gösterir. Cilt güzelliği ve sağlığının korunmasında rol oynar. Yüksek fibrin içeriği ile hazımsızlığa iyi gelir. B1, B2 vitaminleri ile sinir sistemini korur. Beyin fonksiyonlarının düzenler.

Kuru Dut

İyi bir kan yapıcı ve ateş düşürücü olarak yüzyıllardır kullanılan kuru dut vitamin deposudur. Günde bir avuç yiyerek kendinizi daha zinde ve enerjik hissedebilirsiniz. Ayrıca kuru dut ağız kokusunu da yok eder.

Kuru Erik

Bol miktarda B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitamini içerir. Kanser ve yaşlanmaya karşı koruyucu etkisi vardır. İçerdiği zengin potasyum ve magnezyum ile tansiyon, karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma hastalıklarına iyi gelir.

Kuru İncir

Yağ, sodyum, kolesterol içermediği ve yüksek lif oranına sahip olduğu için, kilo vermeye yardımcıdır. İçerdiği protein miktarı yönünden fakir, sentezinde kullanılan aminoasit açısından zengindir. Bu nedenle hücre gelişimini destekler. Boğaz ağrısı ve bronşitte etkilidir. Vücut yenilenmesinde aktif rol oynar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bakanlık devreye girdi23 Mayıs 2017 Salı 18:01
  • Migrenin faturası 14 milyar dolar23 Mayıs 2017 Salı 15:35
  • Lenfoma hastalığı nedir?23 Mayıs 2017 Salı 14:48
  • Dünyada bir ilk Türkiye'de yapıldı!22 Mayıs 2017 Pazartesi 19:30
  • Uzmanlardan ramazanda sağlıklı beslenme önerisi22 Mayıs 2017 Pazartesi 14:00
  • Her 10 saniyede 1 kişi bu nedenle ölüyor!22 Mayıs 2017 Pazartesi 10:06
  • Başımız belada!21 Mayıs 2017 Pazar 12:27
  • Yaşlanmayı geciktiriyor21 Mayıs 2017 Pazar 10:31
  • 50 öğrenci zehirlendi19 Mayıs 2017 Cuma 15:13
  • Kuşburnunun faydaları saymakla bitmiyor!19 Mayıs 2017 Cuma 15:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Trabzon Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.