• BIST 106.991
  • Altın 151,481
  • Dolar 3,6762
  • Euro 4,3196
  • Trabzon 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 2 °C
  • Trabzonspor kurmayları Çalımbay’ın önüne Eto’o dosyasını koydu
  • Rıza Çalımbay trabzonhaber'e konuştu!
  • İşte Ak Parti’nin incelemeye aldığı belediyeler!
  • Trabzonspor kurmayları Çalımbay’ın önüne Eto’o dosyasını koydu
  • Rıza Çalımbay trabzonhaber'e konuştu!
  • İşte Ak Parti’nin incelemeye aldığı belediyeler!

Kanserden Koruyan Meyve

Kanserden Koruyan Meyve
Potasyum ve demir minerali ile C vitamini...

 Diyetisyen Esra Kula, potasyum ve demir minerali ile C vitamini açısından çok zengin olan B1, B2 vitaminleri, kalsiyum ve fosfor mineralleri de içeren Nar’ın, tanesinin, suyunun ve kabuğunun da faydalı olduğunu söyledi.

Kış meyvesi olan narın, mevsiminde yeteri miktarda tüketilmesi gerektiğini belirten Esra Kula, "Çünkü narın içerisindeki antioksidan maddeler, yeşil çay ile kıyaslandığında kat kat fazla ve daha kuvvetlidir.

Dolayısıyla, kalp damar sağlığını koruyucu etkisi, buna bağlı olarak da tansiyonu düşürücü etkisi, vitamin içeriğine bağlı olarak hastalıklardan koruyucu etkisi yüksektir.

Nar’ı özellikle kış mevsiminde miktarına dikkat ederek, kanser gibi kalp damar hastalığı gibi ileri düzeyde ciddi hastalıklardan korunmak için sıklıkla tüketmek gerekir’’ dedi.

Hastalığı bulunan ve ilaç tedavisi devam edenlerin, ilaçlarını düzenli kullanarak narı destek olarak kullanması gerektiğini de ifade eden Diyetisyen Kula, şunları söyledi:

Nar, hastalığı olmayan, normal sağlıklı bireyler için koruyucu bir meyvedir. Miktarına dikkat ederek belli sıklıklarla tüketilebilir. İlacı kesip de tamamen nara yönelmek değil.

Özellikle hastalık varsa, tanısı konulmuş diyabet, kanser tarzı bir hastalık varsa mutlaka önce hekim takibi, ardından böyle destek tedavilerle desteklenebilir.

Sağlıklı bireyler için günlük tüketimi uygundur. Bir küçük nar, normal bir insan için bir meyve değerindedir, rahatlıkla tüketilebilir.

Nar suyu, nar kabuğu, nar konsantresi, nar çekirdekleri üzerinden yapılmış birçok çalışmalar var. Yarım çay bardağı kadar, 50 mililitre kadar nar suyu iki hafta boyunca yüksek tansiyon hastalarına verildiğinde yüzde 5’lik bir tansiyon düşüklüğü sağlamıştır.

Miktarına dikkat edilerek düzenli tüketildiğinde tansiyon üzerinde olumlu etkisi var. Nar suyunun aynı şekilde kalp damar sağlığını koruyucu etkisi var. Kabuğunun da antioksidan etkisi var.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 294 öğrenci zehirlendi!12 Ekim 2017 Perşembe 21:47
  • Meme kanseri riskini artırıyor12 Ekim 2017 Perşembe 15:55
  • Göz altı morluklarına dikkat!11 Ekim 2017 Çarşamba 10:51
  • Antibiyotik kullanımında dünya birincisiyiz!09 Ekim 2017 Pazartesi 09:24
  • Mevsim geçişlerinde salgın hastalıklara dikkat08 Ekim 2017 Pazar 14:25
  • Canan Karatay'dan kurtlu elma tavsiyesi...08 Ekim 2017 Pazar 14:24
  • Sistit’i ihmal etmeyin06 Ekim 2017 Cuma 12:25
  • Göz sağlığında bu yanlışlara dikkat!05 Ekim 2017 Perşembe 11:57
  • Bu ameliyat Türkiye'de ilk, dünyada 3. oldu04 Ekim 2017 Çarşamba 15:13
  • Kış geliyor, rağbet arttı!04 Ekim 2017 Çarşamba 10:32
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Trabzon Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.