• BIST 104.123
  • Altın 145,971
  • Dolar 3,4910
  • Euro 4,1702
  • Trabzon 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C

Kanserden koruyor!

Kanserden koruyor!
Dikenli incir kalp sağlığına faydasının yanı sıra kansere karşı da koruyor.

 Beslenme ve Diyet Uzmanı Cansu Kolukırık, doğada kendiliğinden yetiştiği için organik bir meyve olan dikenli incirin, kalp sağlığına faydasının yanı sıra kansere karşı koruyucu etkisinin de olduğunu bildirdi.

KANSERE DOĞAL KALKAN

Kolukırık, yaptığı açıklamada, kurak ve kireçli bölgelerde yetişen dikenli incirin, hiçbir katkı maddesi ve hormon bulundurmadığını, kendiliğinden yetiştiğini bu yüzden organik ve doğal bir meyve olduğunu belirterek, "Dikenli incir, diğer adıyla Hint inciri kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi kalp sağlığını koruyan bileşenler içerir. Ayrıca C vitamini, diyet lifi ve antioksidan açısından zengindir. Bu içerik yönüyle sağlığa faydaları saymakla bitmez. Dikenli incirin 1 adeti 42 kaloridir. 3 adet dikenli incir 2 porsiyon meyveye eşit" dedi.

Diyet lifinin çoğunlukla bitkilerde, tahıllarda, sebze ve meyvelerde bulunan sindirilemeyen bir karbonhidrat formu olduğunu belirten Kolukırık, Dikenli incirin 1 porsiyonunun 5.4 gram lif içerdiğini bunun da günlük lif ihtiyacının yüzde 22si olduğunu vurguladı. Kolukırık, lif açısından zengin dikenli incirin, sindirim sistemini çalıştırdığını, kabızlık ve şişkinliği önlediğini, kolon kanserine karşı koruduğunu kaydetti.

KALP SAĞLIĞI İÇİN DE ÇOK FAYDALI

Dikenli incirin kalp sağlığı açısından en yararlı maddeleri içeriğinde bulundurduğuna dikkat çeken Kolukırık, "Öncelikle içerdiği yüksek orandaki lif, vücutta kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olur. 1 porsiyonunda 127 mg potasyum bulunan dikenli incir, zengin potasyum içeriğiyle kan damarlarının genişlemesini sağlar böylece kan basıncının düşmesine yardımcı olur. Aynı zamanda betalain denilen antioksidan sayesinde endotel damarların güçlenmesini sağlar. Bunlar, koroner kalp hastalıklarını önler, kalp krizi riskinin azalmasına yol açar.

C vitamininin büyüme ve gelişmeye, kemiklerin onarımına yardımcı ve bağışıklık sisteminin en büyük yardımcısı olduğunu belirten Kolukırık, "Yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar. Dikenli incir, C vitamini deposu bir meyvedir. 1 porsiyon dikenli incir günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 25'i karşılayacak kadar C vitamini içerir" dedi.

KATARAKTTAN ALZHEIMER'A...

Cansu Kolukırık, dikenli incirin yüksek oranda flavanoid, polifenoller ve betalain denilen antioksidanlar içerdiğine de işaret ederek şunları kaydetti:

"Bu antioksidanlar, vücutta dolaşan serbest radikalleri yok ederek, vücudu kansere karşı korur. Araştırmalar antioksidan içeriği yüksek besinler tüketenlerin kansere karşı daha düşük risk taşıdığını göstermiştir. Antioksidan içeriği yüksek besinlerin aynı zamanda kan şekerinin, kalp hastalığı, makülar dejenerasyon ve katarakt gibi göz hastalıklarının, Alzheimer gibi nörodejeneratif hastalık risklerinin azalmasına yardımcı olur."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Hastaneye sağlam girdi yatalak çıktı19 Eylül 2017 Salı 15:42
  • 'Çocukluk aşıları tek bir iğneye inebilir'17 Eylül 2017 Pazar 14:07
  • ‘Chikungunya’ hızla yayılıyor17 Eylül 2017 Pazar 12:50
  • Kan kanseri tedavisinde 'canlı ilaç' dönemi15 Eylül 2017 Cuma 15:03
  • Patolojik aşklar artıyor15 Eylül 2017 Cuma 13:54
  • Çocukların oyunu hastanede son buldu14 Eylül 2017 Perşembe 15:08
  • Saç yeme hastalığı öldürdü14 Eylül 2017 Perşembe 09:34
  • 13 Eylül Dünya Sepsis Günü13 Eylül 2017 Çarşamba 15:41
  • Bayılan kadına ilk müdahale bakandan!12 Eylül 2017 Salı 13:55
  • Açlık Hissiniz Kaybolduysa…11 Eylül 2017 Pazartesi 16:24
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Trabzon Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.