• BIST 99.639
  • Altın 141,794
  • Dolar 3,5028
  • Euro 3,9236
  • Trabzon 22 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 25 °C

Öyle bir faydası var ki…

Öyle bir faydası var ki…
Limondan tam 60 kat daha fazla…

Allah'ın insanlar için yarattığı mucizelerden biri... Kuşburnu...

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğü diyetisyeni Burcu Akgün, yaptığı açıklamada, kuşburnu meyvesinde yüksek miktarda C vitamini yanında fenolik bileşikler ve karotenoidler bulunduğunu belirterek, "Gülgiller ailesinden bu küçük kırmızı renkli meyve, limona göre 60 kat daha fazla C vitamini içeriyor" dedi.

C vitamininin soğuk algınlığı, nezle, grip ve diğer ateşli hastalıklara karşı vücut direncini ve bağışıklığı artırarak hastalıklara karşı koruduğuna dikkati çeken Akgün, "Sonbahar aylarında her an kapımızı çalabilecek soğuk algınlığına karşı vücut direncimizi artıracak kuşburnunu soframızdan eksik etmemeliyiz. Gün içinde 3-4 bardak kuşburnu çayı tüketerek soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyona karşı önlem alınabilir" diye konuştu.

Akgün, yapılan araştırmalarda kuşburnu meyvesinden hazırlanan prepatların kullanımının eklem romatizmasına iyi geldiğinin kanıtlandığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Kuşburnu çekirdeklerinde bulunan gama linoleik asit maddesi cilt için çok faydalı. Bu yağ cilde canlılık kazandırdığı gibi güneş yanıklarında da etkilidir. İçeriğinde yüzde 10-20 kuşburnu yağı içeren kremlerin cilt çatlakları, egzama, yanık ve yaralar üzerinde etkili olduğu kanıtlanmıştır.

Kuşburnu yağı dünya kozmetik sanayinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca kuşburnu meyvesinin ve tohumlarının gastrik ülser ve gastrik mukoza iltihaplarını önlediği, şeker hastalığı, ishal ve gut hastalığına iyi geldiği, kanı durdurucu, ağız, diş, baş ve kulak ağrılarını tedavi edici özellikler taşıdığı bilinmektedir."

Kuşburnunun meyve suyu, kurutulmuş halinin çay, marmelat ya da pestil hazırlanarak tüketilebileceğini anlatan Akgün, şunları kaydetti:

"C vitamini kaybı olmaması için taze olarak veya çayı demlendikten sonra hemen tüketilmelidir. Marmelat veya diğer işlem görmüş ürünlerde C vitamini kaybı fazladır.

C vitamini çabuk bozulan bir vitamin olduğundan kuşburnu sıkıca ağzı kapanmış kaplarda, güneş görmeyecek şekilde muhafaza edilmelidir."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bu ürünlerden uzak durun!19 Haziran 2017 Pazartesi 11:24
  • Psikiyatri uzmanından korkutan açıklama!19 Haziran 2017 Pazartesi 11:14
  • Ebeveynler bu oyunlara dikkat!18 Haziran 2017 Pazar 11:08
  • Trabzon'da hastaneler tenhalaştı18 Haziran 2017 Pazar 10:36
  • Herkes hamile sandı ama gerçek başka!16 Haziran 2017 Cuma 23:44
  • Kartonla yelpazeli ameliyat!12 Haziran 2017 Pazartesi 21:04
  • Bağkurlulara güzel haber!12 Haziran 2017 Pazartesi 20:29
  • Çikolata devinde büyük skandal!10 Haziran 2017 Cumartesi 00:00
  • Uzmanlardan sünnet uyası08 Haziran 2017 Perşembe 18:18
  • Sahura kadar uyumayanlar dikkat!08 Haziran 2017 Perşembe 16:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Trabzon Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.