• BIST 104.946
  • Altın 163,280
  • Dolar 3,9383
  • Euro 4,6903
  • Trabzon 8 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 7 °C
  • Servet Çetin o oyuncuyu izledi!
  • İşte Çalımbay’ın gitmesini istediği oyuncularla ilgili düşünceleri…
  • Çubukçu’ya dedi ki: “Bu haliyle ona forma vermem!”
  • Servet Çetin o oyuncuyu izledi!
  • İşte Çalımbay’ın gitmesini istediği oyuncularla ilgili düşünceleri…
  • Çubukçu’ya dedi ki: “Bu haliyle ona forma vermem!”

Öyle bir faydası var ki…

Öyle bir faydası var ki…
Limondan tam 60 kat daha fazla…

Allah'ın insanlar için yarattığı mucizelerden biri... Kuşburnu...

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğü diyetisyeni Burcu Akgün, yaptığı açıklamada, kuşburnu meyvesinde yüksek miktarda C vitamini yanında fenolik bileşikler ve karotenoidler bulunduğunu belirterek, "Gülgiller ailesinden bu küçük kırmızı renkli meyve, limona göre 60 kat daha fazla C vitamini içeriyor" dedi.

C vitamininin soğuk algınlığı, nezle, grip ve diğer ateşli hastalıklara karşı vücut direncini ve bağışıklığı artırarak hastalıklara karşı koruduğuna dikkati çeken Akgün, "Sonbahar aylarında her an kapımızı çalabilecek soğuk algınlığına karşı vücut direncimizi artıracak kuşburnunu soframızdan eksik etmemeliyiz. Gün içinde 3-4 bardak kuşburnu çayı tüketerek soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyona karşı önlem alınabilir" diye konuştu.

Akgün, yapılan araştırmalarda kuşburnu meyvesinden hazırlanan prepatların kullanımının eklem romatizmasına iyi geldiğinin kanıtlandığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Kuşburnu çekirdeklerinde bulunan gama linoleik asit maddesi cilt için çok faydalı. Bu yağ cilde canlılık kazandırdığı gibi güneş yanıklarında da etkilidir. İçeriğinde yüzde 10-20 kuşburnu yağı içeren kremlerin cilt çatlakları, egzama, yanık ve yaralar üzerinde etkili olduğu kanıtlanmıştır.

Kuşburnu yağı dünya kozmetik sanayinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca kuşburnu meyvesinin ve tohumlarının gastrik ülser ve gastrik mukoza iltihaplarını önlediği, şeker hastalığı, ishal ve gut hastalığına iyi geldiği, kanı durdurucu, ağız, diş, baş ve kulak ağrılarını tedavi edici özellikler taşıdığı bilinmektedir."

Kuşburnunun meyve suyu, kurutulmuş halinin çay, marmelat ya da pestil hazırlanarak tüketilebileceğini anlatan Akgün, şunları kaydetti:

"C vitamini kaybı olmaması için taze olarak veya çayı demlendikten sonra hemen tüketilmelidir. Marmelat veya diğer işlem görmüş ürünlerde C vitamini kaybı fazladır.

C vitamini çabuk bozulan bir vitamin olduğundan kuşburnu sıkıca ağzı kapanmış kaplarda, güneş görmeyecek şekilde muhafaza edilmelidir."

  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Tuvalette bunu sakın yapmayın!02 Kasım 2017 Perşembe 11:02
  • Kronik yorgunluk mu, depresyon mu?01 Kasım 2017 Çarşamba 10:11
  • Hamileyken hamile kaldı!31 Ekim 2017 Salı 09:29
  • 'Ölümsüzlük meyvesi' dertlere derman olacak29 Ekim 2017 Pazar 13:13
  • Kanser ilacını vücut geliştiren sporcular tüketti!23 Ekim 2017 Pazartesi 09:38
  • Baykal'ın son durumu ne?22 Ekim 2017 Pazar 16:11
  • Karın ağrısıyla gitti, hayatı karardı22 Ekim 2017 Pazar 13:33
  • Giresun'da ilk defa dil kanseri ameliyatı gerçekleştirildi21 Ekim 2017 Cumartesi 14:46
  • 'Burun yağına' yoğun talep!21 Ekim 2017 Cumartesi 12:25
  • Çocuklarda tırnak yeme alışkanlığına dikkat21 Ekim 2017 Cumartesi 11:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Trabzon Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.