• BIST 106.991
  • Altın 151,481
  • Dolar 3,6762
  • Euro 4,3196
  • Trabzon 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 3 °C
  • Trabzonspor kurmayları Çalımbay’ın önüne Eto’o dosyasını koydu
  • Rıza Çalımbay trabzonhaber'e konuştu!
  • İşte Ak Parti’nin incelemeye aldığı belediyeler!
  • Trabzonspor kurmayları Çalımbay’ın önüne Eto’o dosyasını koydu
  • Rıza Çalımbay trabzonhaber'e konuştu!
  • İşte Ak Parti’nin incelemeye aldığı belediyeler!

Ramazanda, kan şekerine dikkat!

Ramazanda, kan şekerine dikkat!
Uzman Diyetisyen Duygu Çalışkan Oktay ramazan ayında mısır şurubu kullanılan ürünler tüketilmesinin vücut direncini düşürebileceği gibi kilo artışını da tetikleyeceğini vurguladı.

Oktay, “ Nişasta bazlı şeker, mısır nişastasından elde edilir ve mısır şurubu (glikoz-fruktoz şurubu) olarak da adlandırılır. Mısır şurubu, kullanıldığı ürüne tat katması dışında raf ömrünü uzatmada, nem dengesini korumada, şekerlenmesini önlemede etkisi vardır” dedi.

Kilo artışına dikkat

Mısır şurubunun gazlı içecekler, meyveli yoğurtlar, baklava gibi şerbetli tatlılar, bisküvi ve her türlü unlu mamullerde kullanıldığını ifade eden Oktay, “ Bu tarz ürünler genelde yüksek kalori ve besin içeriği düşük olmasından dolayı boş kalori olarak adlandırdığımız sınıflandırmaya girer. Ramazan dönemi bireylerin besin gruplarından yeterli ve dengeli besin alımlarını kısıtladığı için mısır şurubu içeren ürünleri kullanmak kişinin vücut direncini azaltabileceği gibi, yüksek kalori içeriği ile kilo artışını da tetikleyebilir. Ramazan döneminde lif ve protein içerikli besinlerin ön planda tutulması gerektiği düşünülürse mısır şurubu kullanılan ürünlerden mümkün olduğunca uzak durulmalıdır” dedi.

Kan şekerine dikkat

Mısır şurubu bulunan ürünlerin kullanılmamasını belirten Oktay, “ Bireyler sahur da ve iftarda mısır şurubu kullanılan ürünleri tüketirlerse gün içinde karşılaşılan hipoglisemiler( kan şekeri) tetiklenebilir. Bunun nedeni mısır şurubu kullanılan ürünlerin mideden hızla emilmesidir. Mısır şurubu içeren içeceklerin yerine ayran, kefir, süt, tüketilebileceği gibi bisküvi yerine yulaf ezmesi veya leblebi, şerbetli tatlıların yerine sütlü tatlı tercih edilebilir” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 294 öğrenci zehirlendi!12 Ekim 2017 Perşembe 21:47
  • Meme kanseri riskini artırıyor12 Ekim 2017 Perşembe 15:55
  • Göz altı morluklarına dikkat!11 Ekim 2017 Çarşamba 10:51
  • Antibiyotik kullanımında dünya birincisiyiz!09 Ekim 2017 Pazartesi 09:24
  • Mevsim geçişlerinde salgın hastalıklara dikkat08 Ekim 2017 Pazar 14:25
  • Canan Karatay'dan kurtlu elma tavsiyesi...08 Ekim 2017 Pazar 14:24
  • Sistit’i ihmal etmeyin06 Ekim 2017 Cuma 12:25
  • Göz sağlığında bu yanlışlara dikkat!05 Ekim 2017 Perşembe 11:57
  • Bu ameliyat Türkiye'de ilk, dünyada 3. oldu04 Ekim 2017 Çarşamba 15:13
  • Kış geliyor, rağbet arttı!04 Ekim 2017 Çarşamba 10:32
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Trabzon Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.