Ayçiçek ve Mısır yağı kullananlar dikkat!

Bu haberi okumadan geçmeyin!

Ayçiçek ve Mısır yağı kullananlar dikkat!

 Çok önemli bir araştırma insan sağlığını nelerin tehlikeye soktuğunu ortaya koyuyor.

Oxford Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, ayçiçeği ve mısır yağlarıyla kızartılan besinler kanser riski taşıyor.

Dünyanın en saygın üniversitelerinden Oxford'lu bilim insanları ayçiçek ve mısıryağlarının kimyasal toksin oluşumuna neden olduğunu, yiyeceklerin zeytinyağı ya da tereyağıyla pişirilmesi gerketiğini belirtti. Araştırmaya göre ayçiçeği ve mısır yağı tüketimi, başta kanser olmak üzere kalp hastalıkları ve bunama gibi çeşitli rahatsızlıklara sebep oluyor.

Günlük limitin çok üstünde toksin içeriyor

Uzmanlar ayrıca, çok fazla ayçiçeği ve mısır yağı tüketiminin beynin gereğinden fazla omega 6 almasına sebep olacağını böylece omega 3 alımını olumsuz etkileyeceğini belirtti. Araştırmayı yürüten Profesör Martin Grootveld, "Ayçiçeği ve mısır yağı ile kızartılan besinler, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) açıkladığı günlük limitin 100-200 katı kimyasal toksin içeriyor”ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.