“Bu da ne” demeyin!

Gilaburu meyvesi… Kanser savaşçısı, böbrek taşı düşmanı, doğal ağrı kesici…

“Bu da ne” demeyin!

 Yaradan’ın sayısız mucizelerinden bir tanesi… Gilaburu meyvesi…

Bu meyve hem güzellik iksiri, hem kanser savaşçısı hem böbrek taşı düşmanı hem de ağrı kesici. Üstelik yerli malı. E, daha ne olsun!

Sağlık açısından çeşitli faydaları olduğu bilinen Kayseri yöresine özgü gilaburu meyvesinin üretiminin daha profesyonelce yapılarak ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor.

İçeriğindeki asit ve mineraller dolayısıyla "gençlik iksiri" olarak ifade edilen gilaburu bitkisi Kayseri'nin Bünyan ilçesi ve çevresinde üretiliyor.

Ekimi yörede ilk kez 1. Dünya Savaşı sonrasında yapılan gilaburu, ilçe halkı tarafından amatörce üretiliyor. Üzüm salkımına benzeyen kırmızı renkte ve nohut tanesi büyüklüğünde meyvesi olan gilaburu salamura yapılarak suyu tüketiliyor.

Ekim ayı ortalarında hasadına başlanan gilaburu, son yıllardaki  tanıtım faaliyetleri sonucu Türkiye'nin başka yerlerinden de talep görüyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.