Çok ekmek yiyen kadın…

Çok ekmek yiyen kadınlar dikkat!

Çok ekmek yiyen kadın…

 Columbia Üniversitesi’nde hamile kalmada sorun yaşayan 188 kadınla ilgili yapılan araştırmada, gluten intoleransı yüksek kadınlarda kısırlık vakalarının 6 kat fazla olduğu anlaşıldı.

Kısır kadınlarda ‘gluten’ maddesinin çok fazla bulunduğunu ve bunun da fazla ekmek tüketiminden kaynaklandığını söyleyen uzmanlar, uyarıda bulundu. Columbia Üniversitesi’nde hamile kalmada sorun yaşayan 188 kadınla ilgili yapılan araştırmada, gluten intoleransı yüksek kadınlarda kısırlık vakalarının 6 kat fazla olduğu anlaşıldı. Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, ekmek tüketen kadın larda, nedeni bilinmeyen kısırlık oranının arttığını söyledi. Erkekteki kısırlık sebeplerinin yüzde 30, kadına bağlı olan sebeplerin ise yüzde 40 oranında olduğunu söyleyen Çoksüer, bunun dışında her iki birey için kısırlığa bağlı olan sebebin yüzde 15 oranda olduğunu ifade etti. Aynı zaman da gluten intoleransı olan hastalarda ekmeğin sadece kısırlık problemine yol açmadığını, gebelik kaybına, âdet düzensizliğine ve âdet gecikmesine de neden olabildiğini ifade eden Çoksüer, ‘‘Glutensiz diyet tüketimi gebelik oranlarını artırır” dedi.

Ferhat ERDOĞAN / GAZETE HABERTÜRK

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.