1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Sakızlı muhallebi
Sakızlı muhallebi

Sakızlı muhallebi

Enfes bir tatlı…

A+A-

 İnsanın ağzını sulandıran tatlı: sakızlı muhallebi… Nasıl yapılır? İşte malzemeler ve tarifi...

MALZEMELER

1 kg kutu süt

1 paket vanilya

2 kahve fincanı un

2 kahve fincanı toz şeker

50 gr tereyağı

3-4 diş dövülmüş damla sakızı

HAZIRLANIŞI

Sütü, vanilyayı ve toz şekeri karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin. Unu eleyin. Tereyağını ekleyerek pişirin. Muhallebi kıvamında koyulaşınca sakızı havanla dövüp ekleyin ve karıştırın. Koyulaşınca ocaktan alıp en az 10 dk mikserle çırparak soğutun. Servis kaplarına paylaştırıp dolapta soğutun; soğuk halde servis edin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.