• BIST 99.639
  • Altın 141,794
  • Dolar 3,5028
  • Euro 3,9236
  • Trabzon 24 °C
  • İstanbul 31 °C
  • Ankara 26 °C

Sarımsak soslu fırın levrek

Sarımsak soslu fırın levrek
Farklı lezzetler arayanlar…

 Nasıl yapılır? İşte malzemeler ve tarifi...

MALZEMELER

1 kilo levrek (Tercihe göre çupra da olabilir)

Sos malzemesi:

Bir çay bardağı zeytinyağı

Yarım demet maydanoz

9 diş sarımsak

2 çorba kaşığı limon suyu

Tuz

Karabiber

HAZIRLANIŞI

Levrekleri ortasından açarak temizleyip yıkayın. Yan yüzlerine bıçakla çizik atın. Sos için ayırdığınız maydanozu kıyın, sarımsağı ezin. Maydanoz, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırarak sosunuzu elde edin. Sosunuzu tatlı kaşığı yardımıyla önce balığın iç kısmına kalanı da üzerine sürün. Balığınızı önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. Yanında fırında pişmiş patates, sebze ya da limon dilimleri ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yurtta hava durumu23 Haziran 2017 Cuma 10:13
  • Evsiz adama eşek şakası!22 Haziran 2017 Perşembe 17:52
  • FETÖ'yü deşifre eden Saral'ın acı günü22 Haziran 2017 Perşembe 13:15
  • Bayramda beslenmeye dikkat !22 Haziran 2017 Perşembe 11:58
  • Yurtta hava durumu22 Haziran 2017 Perşembe 10:10
  • Davullu klarnetli sahur halayı21 Haziran 2017 Çarşamba 18:31
  • Kule pilota araç plakası sordu21 Haziran 2017 Çarşamba 18:28
  • Kadir Gecesi Duası!21 Haziran 2017 Çarşamba 12:57
  • İnternetten alışverişte yeni dönem!21 Haziran 2017 Çarşamba 10:29
  • Gökyüzünde şaşırtan olay!20 Haziran 2017 Salı 21:52
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Trabzon Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.