• BIST 106.843
  • Altın 142,630
  • Dolar 3,5367
  • Euro 4,1209
  • Trabzon 23 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

Sarımsak soslu fırın levrek

Sarımsak soslu fırın levrek
Farklı lezzetler arayanlar…

 Nasıl yapılır? İşte malzemeler ve tarifi...

MALZEMELER

1 kilo levrek (Tercihe göre çupra da olabilir)

Sos malzemesi:

Bir çay bardağı zeytinyağı

Yarım demet maydanoz

9 diş sarımsak

2 çorba kaşığı limon suyu

Tuz

Karabiber

HAZIRLANIŞI

Levrekleri ortasından açarak temizleyip yıkayın. Yan yüzlerine bıçakla çizik atın. Sos için ayırdığınız maydanozu kıyın, sarımsağı ezin. Maydanoz, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırarak sosunuzu elde edin. Sosunuzu tatlı kaşığı yardımıyla önce balığın iç kısmına kalanı da üzerine sürün. Balığınızı önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. Yanında fırında pişmiş patates, sebze ya da limon dilimleri ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İstanbul’da domuz sürüsü şehre indi18 Temmuz 2017 Salı 17:48
  • Belediye vatandaşları uyardı18 Temmuz 2017 Salı 16:30
  • Otobüse bariyerlerden atlayarak bindiler18 Temmuz 2017 Salı 14:29
  • Kavurucu sıcağa dikkat!18 Temmuz 2017 Salı 13:34
  • Vatandaşlar kaplanın şovunu ilgiyle izledi17 Temmuz 2017 Pazartesi 20:03
  • Kötü bir deneme!17 Temmuz 2017 Pazartesi 19:54
  • Rus milyarderin yatı Bodrum'da...16 Temmuz 2017 Pazar 16:54
  • Samsun’da şüpheli ölüm16 Temmuz 2017 Pazar 13:28
  • Otomobil şarampole uçtu: 1 ölü, 4 yaralı16 Temmuz 2017 Pazar 10:44
  • Dünya yıkılsa o hayatta kalacak!15 Temmuz 2017 Cumartesi 13:21
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Trabzon Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.