• BIST 106.390
  • Altın 141,861
  • Dolar 3,5353
  • Euro 4,1152
  • Trabzon 23 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 24 °C

Sucuk ve salamdaki inanılmaz gerçek

Sucuk ve salamdaki inanılmaz gerçek
Et, gıda ürünlerinde yapılan denetimler sonucunda ortaya çıkan olumsuzlukların arasına salam ve sucukta eklendi. Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan bu iki önemli gıda maddesinin üretiminde yasak olmasına rağmen bazı imalatçılar

 Gıda skandallarının ardı arkası kesilmiyor. Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan sucuk ve salamdaki korkunç gerçeği açıkladı

Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, süt proteinin sucuğa katılmasının yasak olduğunu ancak salam ve sosis imalatında kullanıldığını belirtti.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Yücesan, et ürünlerine yönelik son düzenlemede çok önemli kriterlerin belirlendiğini ifade ederek, bunlardan en önemlisinin, sucukta mekanik kıyma kullanımına getirilen yasak olduğunu söyledi.

Düzenlemeyle kanatlı ve dana etinin karıştırılmasının yasaklandığını anımsatan Yücesan, bu tür ürünlerde bundan sonra protein değerinin esas alınacağına dikkati çekti. Ürünlerin etiket tanımlarının halkın anlayacağı şekilde yapılması gerektiğini de dile getiren Yücesan, çalışmayla gıda kalitesinin yükseltildiğini kaydetti.

Düzenlemenin 5 Mart'ta yürürlüğe gireceğini hatırlatan Yücesan, 'Düzenlemede sucuktaki protein oranı yüzde 16 olarak belirlendi. Sucuğa süt proteini katıldığı tahlillerde belli oluyor. Bu durum ancak merdiven altı ürünlerde yaşanabilir. Bu tür suistimaller her dönemde olabilir' diye konuştu.

Yücesan, süt proteininin sağlık açısından herhangi bir sorun oluşturmadığını vurgulayarak, 'Salam ve sosis imalatında süt proteini kullanılıyor. Zaten bu ürünlerin yapılması için bu gerekli bir malzeme' görüşünü dile getirdi.

'SUCUK GELENEKSEL DAMAK TADI'

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, sucuğun, Türkiye'nin geleneksel damak tadı olduğunu ifade ederek, bu üründe baharat, sarımsak, tuz, et ve belirli bir oranda yağ bulunması gerektiğini anlattı. Yalçındağ, yağ oranının yükseltilip, et oranının aşağı çekilmesinin tahliller sonucunda ortaya çıkacağına dikkati çekti.

Sucuğun aslında doğal fermantasyonla kurutulduğunu ancak bugün seri üretim yapıldığı için teknolojinin imkanlarından yararlanıldığını kaydeden Yalçındağ, 'Geleneksel yiyeceğimiz sucuğa ara madde katılmasını uygun görmüyorum. Türkiye, sucuktaki kırmızı ve beyaz et karışımlarını bile yasakladı. Başka bir madde hiç katılmamalı. Buna hiç kimse taraftar olmamalı' değerlendirmesinde bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ege 6.3'le sallandı!21 Temmuz 2017 Cuma 09:10
  • 21 Temmuz 2017 Cuma Hutbesi20 Temmuz 2017 Perşembe 23:59
  • AK Parti İlçe Başkanının aracına saldırı20 Temmuz 2017 Perşembe 22:45
  • Özel Harekat affetmedi20 Temmuz 2017 Perşembe 22:04
  • Havada trafik yoğun20 Temmuz 2017 Perşembe 20:17
  • CHP'li başkanın arabasında esrarengiz mesaj20 Temmuz 2017 Perşembe 20:14
  • Erdoğan’dan İsrail Cumhurbaşkanı’na kritik telefon20 Temmuz 2017 Perşembe 19:51
  • Türk milletini Almanya bilir20 Temmuz 2017 Perşembe 19:43
  • AK Parti'de yeni genel sekreter belli oldu20 Temmuz 2017 Perşembe 17:49
  • Türkeş'ten tek cümlelik veda20 Temmuz 2017 Perşembe 17:03
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Trabzon Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.