• BIST 103.912
  • Altın 161,198
  • Dolar 3,9233
  • Euro 4,6062
  • Trabzon 17 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 4 °C
  • Sürekli Çalımbay'ı arıyorlar!
  • Şansını tüketti!
  • Çalımbay en çok ondan memnun kaldı!
  • Sürekli Çalımbay'ı arıyorlar!
  • Şansını tüketti!
  • Çalımbay en çok ondan memnun kaldı!

Sucuk ve salamdaki inanılmaz gerçek

Sucuk ve salamdaki inanılmaz gerçek
Et, gıda ürünlerinde yapılan denetimler sonucunda ortaya çıkan olumsuzlukların arasına salam ve sucukta eklendi. Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan bu iki önemli gıda maddesinin üretiminde yasak olmasına rağmen bazı imalatçılar

 Gıda skandallarının ardı arkası kesilmiyor. Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan sucuk ve salamdaki korkunç gerçeği açıkladı

Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, süt proteinin sucuğa katılmasının yasak olduğunu ancak salam ve sosis imalatında kullanıldığını belirtti.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Yücesan, et ürünlerine yönelik son düzenlemede çok önemli kriterlerin belirlendiğini ifade ederek, bunlardan en önemlisinin, sucukta mekanik kıyma kullanımına getirilen yasak olduğunu söyledi.

Düzenlemeyle kanatlı ve dana etinin karıştırılmasının yasaklandığını anımsatan Yücesan, bu tür ürünlerde bundan sonra protein değerinin esas alınacağına dikkati çekti. Ürünlerin etiket tanımlarının halkın anlayacağı şekilde yapılması gerektiğini de dile getiren Yücesan, çalışmayla gıda kalitesinin yükseltildiğini kaydetti.

Düzenlemenin 5 Mart'ta yürürlüğe gireceğini hatırlatan Yücesan, 'Düzenlemede sucuktaki protein oranı yüzde 16 olarak belirlendi. Sucuğa süt proteini katıldığı tahlillerde belli oluyor. Bu durum ancak merdiven altı ürünlerde yaşanabilir. Bu tür suistimaller her dönemde olabilir' diye konuştu.

Yücesan, süt proteininin sağlık açısından herhangi bir sorun oluşturmadığını vurgulayarak, 'Salam ve sosis imalatında süt proteini kullanılıyor. Zaten bu ürünlerin yapılması için bu gerekli bir malzeme' görüşünü dile getirdi.

'SUCUK GELENEKSEL DAMAK TADI'

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, sucuğun, Türkiye'nin geleneksel damak tadı olduğunu ifade ederek, bu üründe baharat, sarımsak, tuz, et ve belirli bir oranda yağ bulunması gerektiğini anlattı. Yalçındağ, yağ oranının yükseltilip, et oranının aşağı çekilmesinin tahliller sonucunda ortaya çıkacağına dikkati çekti.

Sucuğun aslında doğal fermantasyonla kurutulduğunu ancak bugün seri üretim yapıldığı için teknolojinin imkanlarından yararlanıldığını kaydeden Yalçındağ, 'Geleneksel yiyeceğimiz sucuğa ara madde katılmasını uygun görmüyorum. Türkiye, sucuktaki kırmızı ve beyaz et karışımlarını bile yasakladı. Başka bir madde hiç katılmamalı. Buna hiç kimse taraftar olmamalı' değerlendirmesinde bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Hükümetten son dakika taşeron açıklaması20 Kasım 2017 Pazartesi 15:07
  • Ünlü dönerciden Bylock itirafı...20 Kasım 2017 Pazartesi 12:15
  • Baykal'dan haber var! İşte son sağlık durumu…20 Kasım 2017 Pazartesi 12:05
  • Sanayide 213 bin yeni istihdam20 Kasım 2017 Pazartesi 11:49
  • BİM'den flaş İran açıklaması!20 Kasım 2017 Pazartesi 11:48
  • 58 terörist etkisiz hale getirildi20 Kasım 2017 Pazartesi 10:44
  • Orduda FETÖ temizliğine devam!20 Kasım 2017 Pazartesi 10:07
  • Muğla'dan Trabzon'a yola çıktı19 Kasım 2017 Pazar 13:40
  • Yolcu otobüsü devrildi19 Kasım 2017 Pazar 13:25
  • Şoför yolcuyu otobüsten iterek aşağı attı19 Kasım 2017 Pazar 12:47
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Trabzon Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.