Fırında patlıcan

Enfes görünüyor…

Fırında patlıcan

 Fırında patlıcan yapmak için işte malzemeler ve tarif...

MALZEMELER

2 adet patlıcan

16 adet kiraz domates

2 adet taze soğan

1 adet acı biber (arnavutbiberi)

Kuru kekik

Fesleğen

Sızma zeytinyağı

Tuz

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları boyuna ikiye kesip bıçakla iç kısmına kesikler atın. Patlıcanları zeytinyağı ve kuru kekikle tatlandırıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dk. pişirin. Taze soğan ve arnavutbiberini jülyen doğrayıp zeytinyağıyla soteleyin. İkiye kesilmiş kiraz domatesleri ekleyip yüksek ateşte 1 dakika soteleyin. Ocaktan aldıktan sonra ince doğranmış fesleğen ve bir tutam tuz ile tatlandırın. Patlıcanların üzerine domatesli sosu paylaştırıp servis yapın.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.