Sakızlı muhallebi

Enfes bir tatlı…

Sakızlı muhallebi

 İnsanın ağzını sulandıran tatlı: sakızlı muhallebiNasıl yapılır? İşte malzemeler ve tarifi...

MALZEMELER

1 kg kutu süt

1 paket vanilya

2 kahve fincanı un

2 kahve fincanı toz şeker

50 gr tereyağı

3-4 diş dövülmüş damla sakızı

HAZIRLANIŞI

Sütü, vanilyayı ve toz şekeri karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin. Unu eleyin. Tereyağını ekleyerek pişirin. Muhallebi kıvamında koyulaşınca sakızı havanla dövüp ekleyin ve karıştırın. Koyulaşınca ocaktan alıp en az 10 dk mikserle çırparak soğutun. Servis kaplarına paylaştırıp dolapta soğutun; soğuk halde servis edin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.