Sarımsak soslu fırın levrek

Farklı lezzetler arayanlar…

Sarımsak soslu fırın levrek

 Nasıl yapılır? İşte malzemeler ve tarifi...

MALZEMELER

1 kilo levrek (Tercihe göre çupra da olabilir)

Sos malzemesi:

Bir çay bardağı zeytinyağı

Yarım demet maydanoz

9 diş sarımsak

2 çorba kaşığı limon suyu

Tuz

Karabiber

HAZIRLANIŞI

Levrekleri ortasından açarak temizleyip yıkayın. Yan yüzlerine bıçakla çizik atın. Sos için ayırdığınız maydanozu kıyın, sarımsağı ezin. Maydanoz, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırarak sosunuzu elde edin. Sosunuzu tatlı kaşığı yardımıyla önce balığın iç kısmına kalanı da üzerine sürün. Balığınızı önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. Yanında fırında pişmiş patates, sebze ya da limon dilimleri ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.