Yayın ızgara

İşte malzemeler ve hazırlanışı...

Yayın ızgara

 Hem lezzetli hem de farklı bir yemek tarifi daha….

MALZEMELER

2 kg yayın balığı

4 dal biberiye

8 adet defne yaprağı

1 adet orta boy soğan

1 adet paprika

1 adet dolmalık sarı biber

1 adet dolmalık yeşil biber

1 su bardağı zeytinyağı

4 adet tane karabiber

1 çay kaşığı sebze tozu

Yeterince tuz

HAZIRLANIŞI

Bir kabın içine zeytinyağını, tane karabiberleri, sebze tozunu ve dört adet defne yaprağını koyup karıştırın. Temizleyip fileto çıkardığınız yayın balığını küçük parçalara ayırıp, sırayla defne yaprağı, soğan, paprika, biber dilimleri ve balık olmak üzere tüm malzemeleri biberiye dalına dizin. Hazırladığınız karışımda yarım saat dinlendirip şişleri ızgaraya koyun ve arada bir çevirerek 12 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.