• BIST 108.489
  • Altın 151,139
  • Dolar 3,6704
  • Euro 4,3242
  • Trabzon 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 2 °C
  • Camia şimdiden üç parça!
  • Trabzonspor yönetimi kongreye mi gidiyor?
  • Trabzonspor 15'ini birden sattı!
  • Camia şimdiden üç parça!
  • Trabzonspor yönetimi kongreye mi gidiyor?
  • Trabzonspor 15'ini birden sattı!

Yediklerinize dikkat!

Yediklerinize dikkat!
İşte mısır şurubunun zararları... Peki hangi yiyeceklerde bulunuyor?

 Şeker pancarından elden edilen doğal şeker yerine kimyasal işlemlerden geçirilerek elde edilen mısır şurubu birçok sağlık soruna neden olmaktadır. Peki tükettiğimiz hangi gıdalarda mısır şurubu var biliyor musunuz?

Mısır şurubu olarak da bilinen glikoz-fruktoz şurubu mısır nişastasının kimyasal işlemlerden geçirilmesiyle elde ediliyor. Hazır gıdalarda kullanılan bu şuruplar maliyeti düşük ve daha tatlı olduğu için gıda sanayisinde kullanılıyor. Hazır gıdalar vücudumuza neler yapıyor, henüz farkında değiliz.

Öyle ki; mısır şurubu sürekli yemek yeme hissi uyandırıyor, tokluk hissini köreltiyor. Böylece obezite, siroz, kolesterol ve diyabet gibi hastalıklar kaçınılmaz oluyor. Alışverişinizi yaparken ambalajdaki içindekiler bölümünde glikoz- früktoz şurubu yazısına dikkat etmek. Oysa doğal yollarla şekerpancarından elde edilen şeker, gıda sanayisinde kullanılsa bu tarz sağlık sorunlarıyla karşılaşmayız.

Şekerpancarından elde edilen şeker ile Nişasta Bazlı Şeker ( Mısır şurubu, Glikoz-Fruktoz şurubu) aynı değildir. Şeker pancarından elde edilen şekerle hazır gıdalarda kullanılan mısır şurubu karıştırılıyor. Uzmanlara göre insan vücudunun belli oranda şekere ihtiyacı vardır.

Peki, Glikoz-Fruktoz şurubu hangi gıda ürünlerinde karşımıza çıkıyor?

1. Hazır meyve suları: Hazır meyve sularında glikoz şurubu oranın yüksek olmasında dolayı bu içecekten kaçınılmalı. Bunun yerine taze sıkılmış meyve suları tercih ediniz. Taze sıkılmış meyve sularının bekletilmeden içilmesi daha sağlıklıdır.

2. Hazır meyveli yoğurtlar: Özellikle de çocukların daha fazla tükettiği meyveli yoğurtlarda bulunan mısır şurubu sağlığı tehdit etmektedir. Küçük yaşlarda yedirilmeye başlanan yoğurtlar ilerde birçok sağlık sorununa neden olmaktadır. Bunun yerine evde kendiniz hem maliyeti düşük hem de sağlıklı meyveli yoğurtlar yapabilirsiniz.

3. Çikolatalar: Çikolata kadınların psikoloji üzerinde olumlu etki yaratan endorfin hormonunun salgılanmasına yardımcı olur. Bu hormon mutluluk hormonu olarak da bilinir. Salgılandığında kişi kendini mutlu hisseder. Fakat siz çikolatanızı alırken glikoz-fruktoz şurubu kullanılıp kullanılmadığına dikkat ediniz. Mutluluğunuz için sağlığınızdan olmayın 

4. Pastane ürünleri: Sanılanın aksine sadece market raflarında değil, pastane vitrinlerindeki göz alıcı tatlarında mimarı mısır şurubu. Ürünlerinizi alırken pancar şekeri mi yoksa mısır şurubu mu kullanıldığını sorabilirsiniz. Aldığınız ürün kısa sürede şekerlenmedi ise bir kez daha düşünün. Çünkü mısır şurubu ürünün raf ömrünü de uzatmaktadır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 'Güllü Erhan' tüp mide ameliyatı oldu19 Ekim 2017 Perşembe 17:36
  • Depresyona sokan 15 sebebe dikkat!18 Ekim 2017 Çarşamba 10:43
  • Canan Karatay'dan korkutan uyarı!17 Ekim 2017 Salı 09:48
  • Grip ölümcül seyredebilir!16 Ekim 2017 Pazartesi 10:20
  • Kendisi 41 ama vücudu 9 yaşında15 Ekim 2017 Pazar 16:58
  • Safra kesesinden 710 taş çıktı13 Ekim 2017 Cuma 15:10
  • Sonbahar enfeksiyonlarına dikkat13 Ekim 2017 Cuma 11:21
  • 2 liraya şifa deposu13 Ekim 2017 Cuma 10:11
  • 294 öğrenci zehirlendi!12 Ekim 2017 Perşembe 21:47
  • Meme kanseri riskini artırıyor12 Ekim 2017 Perşembe 15:55
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Trabzon Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.