• BIST 99.639
  • Altın 141,794
  • Dolar 3,5028
  • Euro 3,9236
  • Trabzon 22 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 21 °C

Yemesi acı, şifası tatlı!

Yemesi acı, şifası tatlı!
Bin bir derde şifa olan kırmızı acı biberin faydaları say say bitmiyor.

 Aşağıda sayacağımız rahatsızlıklardan en az biri mutlaka her insanda baş gösteriyor. İşte derdinizin çaresi…

Hastalıklara karşı verdiğimiz savaşta bizi koruyan en büyük kalkan şüphesiz yediğimiz besinler. Vücut direncimizi artıran kırmızı acı biber, tüm besinler arasında öne çıkıyor. Günde 2 kırmızı acı biberin vücudu kalp hastalıklarından kolesterole kadar pek soruna karşı koruyabileceğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, yemesi acı, şifası tatlı kırmızı biberin faydalarını şöyle sıralıyor:

GRİBE KARŞI BİREBİR

Tek bir biber bütün gün ihtiyacınız olan betakarotenin tamamını ve C vitaminin içerir. Vücudun direncini artırır, grip ve soğuk algınlığının belirtilerini azaltmada etkili olur.

DOĞAL AĞRI KESİCİ

Kırmızı bibere acısını veren şey 'capsaicin' adlı bileşiktir. Acı biberi ısırdığınızda ağzı yakan bir ısı hissedersiniz, ama bu acı ters gelse de sinirleri yumuşatabilir. Yenildiğinde capsaicin beyinde endorfin salgılanmasını sağlar, endorfinin ise morfine benzer ağrı kesici etkisi vardır.

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR

Yapılan bazı araştırmalar acı biberin trigliseritleri düşürmeye, kötü kolesterolü azaltmaya yardımcı olduğunu göstermiştir.

KALP KRİZİNDEN KORUR

Acı biber içerdiği C vitamini ve beta-karoten ve antioksidanlarla vücudun kansere ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Acı biber dolaşımı hızlandırır. Bu da kalp krizi ya da felce karşı koruma sağlar.

ÜLSERİ ENGELLER

Kırmızı acı biberin midedeki mikropları özellikle helikobakter piloriyi öldürdüğü ve mide ülseri gelişimini engellediği belirlenmiştir.

ZAYIFLATIR

Acı biber metabozlimayı hızlandırıp, zayıflatabilir.

BRONŞİTİ HAFİFLETİR

Balgam söktürücü işlevleri vardır; kronik bronşit ile anfizemi hafifletir; solunum zorluklarını giderir.

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR

Tüm biberler mide asidini arttırarak, sindirim salgılarını çoğaltır. İştahı açar ve sindirimi kolaylaştırır.

KABIZLIĞI İYİ GELİR

İçerdiği lif oranıyla tüm biberler kabızlığa iyi gelir. Bütün bu önemli etkilerinden faydalanmak için her gün biber yenmeli.

Acı biber aşırı miktarda tüketildiğinde hemoroidi ya da var olan ülseri azdırabilir. Fakat genel kanının tersine acı yemek mide rahatsızlıklarına veya ülsere neden olmaz veya sağlıklı bir mideye zarar vermez.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Psikiyatri uzmanından korkutan açıklama!19 Haziran 2017 Pazartesi 11:14
  • Ebeveynler bu oyunlara dikkat!18 Haziran 2017 Pazar 11:08
  • Trabzon'da hastaneler tenhalaştı18 Haziran 2017 Pazar 10:36
  • Herkes hamile sandı ama gerçek başka!16 Haziran 2017 Cuma 23:44
  • Kartonla yelpazeli ameliyat!12 Haziran 2017 Pazartesi 21:04
  • Bağkurlulara güzel haber!12 Haziran 2017 Pazartesi 20:29
  • Çikolata devinde büyük skandal!10 Haziran 2017 Cumartesi 00:00
  • Uzmanlardan sünnet uyası08 Haziran 2017 Perşembe 18:18
  • Sahura kadar uyumayanlar dikkat!08 Haziran 2017 Perşembe 16:16
  • Diş etindeki renklenmeler ne anlama geliyor?08 Haziran 2017 Perşembe 14:10
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Trabzon Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.