Trabzon farklı mağlup: Trabzonspor 1-5 Galatasaray

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in 21. haftasında evinde Galatasaray’ı ağırladı.

Papara Park’ta oynanan karşılaşma Trabzonspor’un 5-1’lik mağlubiyetiyle tamamlandı.

Trabzonspor’un tek golü 79. dakikada Enis Destan’dan gelirken, Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri 13 ve 61. dakikalarda Zaha, 64. dakikada Kaan Ayhan, 80. ve 90+6. dakikada Kerem Aktürkoğlu attı.

Abdullah Avcı: Taraftarlarımızdan özür diliyoruz

Maç sonu açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı şunları söyledi:

“Bugün oyunu değerlendirecek olursak ilk yarı itibariyle dengede giden bir oyun vardı, fazla bir şey vermiyorduk. Fazla bir şey de üretemiyorduk. Özellikle topa sahip olup rakip sahaya geçtiğimizde çabuk kayıplarımız oluyordu.

Bugün ilk yarıda arkamıza kaçırdığımız, ceza sahası içerisinde rakibe çok uzak kalıp yediğimiz bir gol var. Oyun o anlamda ilk yarı itibariyle hep dengede gitti. İkinci yarı itibariyle oyuna ortak olmak istiyorduk, 60. dakikada Bakasetas’ı oyuna alacaktık o sırada gol yedik.

Orta sahada çok basit top kayıpları yaptık. Bizim takım kompakt olmadığı sürece savunmadaki bireysel performanslar çok net ortaya çıkıyor. Bugün baktığınızda yediğimiz gollerin birçoğunda rakibimiz bizi geniş yakaladı ve vuruş yapmalarına müsaade ettik.

Orada daha sıcak temasların olması gerekiyordu. İyi olmadı. Oyunun içerisinde iniş çıkışlar var. Mağlubiyet tabii ki olabilir ama büyük camianın böyle bir skor almaması lazım. Trabzonspor’un tarihinde buna benzer mağlubiyetler çok az da olsa vardır.

Şık olmadı. Bu durumu düzeltmek hem oyuncu hem de bizim elimizde olan bir şey. Perşembe günü tekrar bir lig maçı var. O maça gerçekçi oyunla oynamamız lazım. Ulaşılabilir hedefimizi daha önce de açıkladık.

Lig üçüncülüğü ve Avrupa kupaları. Bugün oyun ve skor şık olmasa da üçüncüyüz. Kafamızı kaldırmamız lazım. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Buraya kadar gelip bize destek oldular. Herkes üzgün, biz de üzgünüz. Çalışmaya devam edeceğiz.”