Trabzon Büyükşehir’e aday gösterilen Genç, projelerini anlattı

AK Parti’den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, projelerini anlattı.

Genç, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Trabzon’umuz büyükşehir olduktan sonra kurulan Ortahisar Belediyesi’nin kurucu belediye başkanıyım ve iki dönemdir de Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle ve halkımızın da teveccühüyle birlikte başkanlığını yürütüyorum. Dolayısıyla şehrimize vakıfız.

Zaten daha önce partimizin kuruluşundan itibaren il başkanlığı görevlerinde bulundum. Şehrimizin sosyolojisine vakıfım, şehrimizin evladıyım, o şehirde yaşıyorum. Tabi bütün şehirlerimizde olduğu gibi bizim de gerçekleştirdiğimiz projeler var.

Trabzon’da yaşama sebeplerini daha çok artırmak istiyoruz. Şehrimizin gelişen trendi turizm. Körfez ülkelerinden ve Suudi Arabistan’dan çok ciddi ziyaretçiler geliyor. Trabzon’un ilk defa yabancı ziyaretçi sayısı yerli ziyaretçi sayısını geçti.

Ülkemize döviz girişinin, yabancı sermayenin veya yatırımın ne kadar önemli olduğunu düşündüğümüzde turistlerimizi esasında bir yatırımcı gözüyle görüyoruz. Onlar misafirimiz tabi ki, ağırlayacağız.

O nedenle turizm çeşitliliğini artırarak şehrimizde daha fazla kalmalarını temin etmek istiyoruz. Tabi ki, bütün projelerimiz şehrimizin insanı içindir ama şehrimizin ekonomisini de düşünmek zorundayız. Bu trende katkı sağlayacak projeler üretmeye devam edeceğiz.

Arkeolojik çalışmaları 1. yüzyıldan itibaren ve daha sonra devam eden uygarlıklar olarak Yukarı Hisar bölgemizde Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Ticaret Odası ve Valiliğimiz müşterek bir protokol yaparak kazı çalışmalarına başladık ve bu çalışmalar iki yıldır devam ediyor.

İnşallah, bir açık hava arkeoloji müzesini şehrimiz zaten hak ediyor. Bunun sözünü de vermiştik. Tarihi bir şehirden bahsediyorsunuz, tarihi şehirler bir müzeyle beraber tebarüz ederler Ortahisar Belediye Başkanı olduğumda ilk icraatım Tarih Müzesi yapmak oldu.

Sonra Basın Müzesi de yapabildik. Ve Askeri Hamam Müzesi yapabildik. Bunların sayısını artırmamız lazım ve yerel yöneticiler olarak bu birikimi kurumsal bir hafızayla beraber geleceğe taşımak gibi bir yükümlülüğümüz var.”